Pretvaramo neograničenu energiju sunca u besplatnu električnu energiju

Solarna elektrana kao beskamatni kredit od sunca

Da li se isplati ulaganje

saznajte !

Ulaganje u solarne elektrane u Srbiji, osim geografski povoljnog položaja i visokog koeficijenta osunčanosti po m², ima još jedan bitniji potencijal, a to je relativno kratak period otplate početne investicije. Generisanje potpuno besplatne električne energije za sopstvene potrebe iz solarne elekrane ujedno znači i velike mesečne uštede na računima za električnu energiju.

Vrste panela

Policrystallini Paneli

Poli- ili multikristalni silicijum (poli-Si ili mc-Si): napravljen od livenih pravougaonih poluga — veliki blokovi rastopljenog silicijuma su pažljivo ohlađeni i očvrsnuti. Poli-Si ćelije su jeftinije za proizvodnju nego ćelije od jednog kristala silicijuma, ali su manje efikasne. Podaci s SAD DOE pokazuju da je prodaja multikristalnog silicijuma već nadmašila prodaju monokristalnog.

SEQURIDA polikristalni PV moduli imaju 16% efikasnosti, što je jedno od najviših u industriji. Svaki modul ima pozitivnu toleranciju snage ∼ + 3% što se verifikuje blic-testom koji se vrši na svakom modulu ponaosob.

SEQURIDA- polikristalni PV moduli dizajnirani su za maksimalnu efikasnost u upotrebi u uslovima izolacije sa ne većom od 1200 kVh / m² godišnje, svojstvenom centralnoevropskom regionu.

Zagarantovane performanse:

  • 95% izlazne snage za 10 godina (od septembra 2017);
  • 90% snage u toku 12 godina;
  • 85% izlazne snage za 18 godina;
  • 80% snage u toku 25 godina.

PV moduli su dostupni sa kapacitetom od 285W do 340W.

 

Vrste panela

Monokristalni Paneli

Monokristalni silicijum (c-Si): često dobijen procesom Čohralskog. Pločaste ćelije od jednog kristala obično su skupe, i pošto su rezane iz cilindričnih poluga ne pokrivaju potpuno pravougaoni solarni modul bez značajnih gubitaka rafiniranog silicijuma. Zato mnogi c-Si paneli imaju nepokrivene praznine u uglovima ćelije.
SEQURIDA monokristalni PV moduli imaju preko 18% efikasnosti, što je jedno od najviših u industriji.

Svake SEQURIDA SOLAR kristalne fotomodule pojedinačno se testiraju kako bi se proverile njene performanse, izlaz snage i ostali parametri. SEQURIDA polikristalni PV moduli dizajnirani su za maksimalnu efikasnost u upotrebi u uslovima izolacije sa ne većom od 1200 kVh / m² godišnje, svojstvenom centralnoevropskom regionu.

Garantovane performanse:
95% izlazna snaga tokom 5 godina;
90% snage u toku 12 godina;
85% izlazne snage za 18 godina;
80% snage u toku 25 godina.

Vrste panela

Thin-film Paneli

Zašto sečemo ćelije?
Half Cell modul se sastoji od konvencionalnih ćelija polikristalnog silicijuma isečenih na pola.Standardni PV modul sa 60 ćelija postaje PV ćelija sa 120 ćelija.
Kraći bus bars?
Što je kraći provodnik, niža je amperaža, niži otpor. Niži otpor smanjuje gubitak energije do 6% i povećava izlaznu snagu sa 5W na 8W.
Performanse i efikasnost-pregrevanje:
Umesto 6 ćelijskih nizova u konvencionalnom 60-ćelijskom modulu, ćelijski modul uključuje 12 žica. Bavi se performansama neusklađenosti koja su se dogodila između ćelije izazvane zasjenjenjem, početna heterogenost ćelija i neujednačena razgradnja.
Manje ćelije
Dvostruko manje ćelije stvaraju manje struje koje pomažu u smanjenju gubitaka . Manja ćelija takođe znači dvostruko manje oštećenja od mikro pukotina u ćeliji.

SEQURIDA poboljšava svoje Half-Cell module dodavanjem PERC tehnologije iznutra. Efikasnost novih modula prelazi 19%! Nova visoko efikasna AB-60MHC monokristalna serija SEQURIDA objedinjuje dve inovativne tehnologije: školjka i predajnik i sa zadnje stanice (PERC) u kompaktnim PV50 modulima od 1650 × 992 × 35 mm.

Svaki SEQURIDA modul sastoji se od 120 konvencionalnih monokristalnih silikonskih ćelija prepolovljenih. Stanice veličine 156,75 × 78,375 mm pružaju kraće sabirnice, manje amperaže i manji otpor modula. Omogućuje dramatično smanjenje gubitka energije do 6% i smanjuje rizik od vrućih tačaka zbog nižih temperatura u delomično zasenjenim ćelijama (više o Half-Cell tehnologiji). 

Solarni Paneli